HZN e-glasilo 9/2020

Poštovani čitatelji!

U ovome broju HZN e-glasila možete pročitati poruku za Svjetski dan norma koji se obilježava 14. listopada 2020. godine. Ovogodišnja je tema Zaštita planeta uz norme. Ljudi svojim aktivnostima i modernom industrijom velikih razmjera uvećavaju prirodne stakleničke plinove našeg planeta. Oni štetno utječu na našu klimu, a time i na sve oblike života. Uz to, brz rast stanovništva i intenzivna urbanizacija pozivaju na odgovornu uporabu ograničenih resursa.

U vijestima iz HZN-a, nalazi se naš stalni prilog o članovima HZN-a. U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija, u ovome broju donosimo iz IEC-a priloge Postavljanje standarda za budućnost kvantnih računala, Prerađena norma poboljšat će informacije o proizvodima široke potrošnje i IEC sudjelovao na konferenciji „Electronics goes green“.

Iz ISO-a donosimo priloge Bioraznolikost na visokom mjestu u planovima normizacije, Čekanje je gotovo i o virtualnim sjednicama Vijeća ISO-a i članova ISO-a. U novostima iz CEN-a i CENELEC-a tu je priopćenje za tisak o besplatnom stavljanju na raspolaganje novih norma za respiratore, a vezano uz pandemiju bolesti COVID-19, a također i prilog o tome može li europski Zeleni plan uspjeti bez normizacije.

Ugodno čitanje!

Naslovnica 9/2020

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.