HZN e-glasilo 10/2020

Poštovani čitatelji!

U ovome broju HZN e-glasila, možete u našim stalnim prilozima pročitati o zbivanjima u HZN-u te regionalnim i međunarodnim normizacijskim organizacijama. U vijestima iz HZN-a, nalazi se naš stalni prilog o članovima HZN-a.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija, u ovome broju donosimo iz IEC-a prilog Sigurnost za nuklearnu energiju. Za aktiviste za zaštitu okoliša, nuklearna energija znači izvor svih zala, ali za mnoge zemlje ona je glavno rješenje za ispunjavanje ciljeva postavljenih u Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama.

Iz ISO-a donosimo priloge Kad se dogodi nezgoda i Kako namamiti turiste da se vrate u kojem ISO nudi webinar kako bi pomogao turističkoj djelatnosti da prebrodi krizu.

U novostima iz CEN-a i CENELEC-a donosimo priopćenje za tisak - norme su ključ za Zeleni plan: uspješnoj radionici u organizaciji njemačkog predsjedništva vijeća EU-a.

Iz ETSI-ja donosimo vijest o objavi preglednog dokumenta o umjetnoj inteligenciji (AI). Taj dokument istražuje ključne elemente umjetne inteligencije koja predstavlja istovremeno ogromne mogućnosti i nove izazove za informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT).

Ugodno čitanje!

Naslovnica 10/2020

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.