HZN e-glasilo 1/2021

Poštovani čitatelji!

Pred vama je novi broj HZN e-glasila, službenog glasila Hrvatskog zavoda za norme.
I u ovome broju možete pronaći informacije o zbivanjima u HZN-u te regionalnim imeđunarodnim normizacijskim organizacijama.

U vijestima iz HZN-a, nalazi se naš stalni prilog o članovima HZN-a.
U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija iz ISO-a donosimo informaciju o novim ISO normama: normi za upravljanje informacijskom sigurnošću,
normi za upravljanje biološkim rizicima, normi za zaštitu intelektualnog vlasništva u inovacijama te prerađenoj normi za PDF.

U ISO-u su za svoje članove priredili i zanimljive pozadine za videopozive, a mi donosimo poveznice putem kojih ih možete preuzeti.

Iz IEC-a donosimo obavijest o objavi novoga dokumenta, bijele knjige o sigurnosti u budućnosti.

Tu je i tekst o važnosti norma za poboljšanje kružnog gospodarstva.

U novostima iz CEN-a i CENELEC-a donosimo obavijest o održanim virtualnim sjednicama upravnih vijeća i općih skupština CEN-a i CENELEC-a, te najavu virtualnih događanja u veljači:konferencije o normama za kibernetičku sigurnost i radionice o budućnosti društvene odgovornosti.

U novostima iz ETSI-ja nalazi se prilog o njihovoj novoj dugoročnoj strategiji, kako u skladu sa ambicioznom vizijom o tehnološkim inovacijama i razvoju novih norma projektirati svijet sutrašnjice.

Ugodno čitanje!

Naslovnica 1/2021

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.