HZN e-glasilo 3/2021

Poštovani čitatelji!

Pred vama je treći broj službenoga glasila Hrvatskog zavoda za norme u 2021. godini.
I u ovome broju možete pronaći obavijesti o novostima iz HZN-a te regionalnih i međunarodnih normizacijskih organizacija.

U našoj rubrici Novosti iz HZN-a donosimo članak o zajedničkoj inicijativi EU-a za normizaciju u području javne nabave i iskustvima Hrvatskoga zavoda za norme.

Tu je i obavijest o normativnim dokumentima objavljenim na hrvatskome jeziku:

  • HRN EN 1909:2017, Sigurnosni zahtjevi za žičare za prijevoz osoba – Uklanjanje i evakuacija (EN 1909:2017);
  • HRN EN 12397:2017, Sigurnosni zahtjevi za žičare za prijevoz osoba – Upute za rad (EN 12397:2017);
  • HRS CWA 17553:2021, Maske za lice za građanstvo – Upute za minimalne zahtjeve, metode ispitivanja i upotrebu (CWA 17553:2020).

Kao i u svakom broju na kraju rubrike Novosti iz HZN-a nalazi se tablica koja prikazuje brojno stanje članova Hrvatskog zavoda za norme.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija i o ovome broju možete pronaći zanimljive obavijesti iz rada međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija. Osim obavijesti, donosimo i brojčani prikaz podataka o radu i ostvarenim rezultatima IEC-a u 2020. godini s obzirom da do datuma objave prethodnog broja glasila, u kojem smo objavili tablice sa podatcima za ISO, CEN, CENELEC i ETSI, navedeni podaci za IEC nisu još bili dostupni.

Ugodno čitanje!

Naslovnica  3/2021

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.