Poštovani čitatelji!


Pred vama je peti broj službenoga glasila Hrvatskog zavoda za norme u 2021. godini.

I u ovome broju možete pronaći obavijesti o novostima iz HZN-a te regionalnih i međunarodnih normizacijskih organizacija.

U rubrici Novosti iz HZN-a donosimo prilog i poveznicu na program rada Hrvatskog zavoda za norme za 2021. godinu te tablicu u kojoj je dan brojčani prikaz članstva u Hrvatskom zavodu za norme.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija i o ovome broju možete pronaći zanimljive obavijesti iz rada međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija.
CEN i CENELEC obilježavaju europsku godinu željeznice i tom prigodom izradili su novu publikaciju u stripu “Standards@Rail” koja prikazuje na koje sve načine europske norme podupiru željeznički prijevoz.

U Novostima iz ISO-a donosimo prilog o globalnim rizicima koji prijete svijetu zahvaćenom bolešću Covid-19 te obavijest o objavi nove norme za učenje na daljinu koja ima svrhu poboljšanja kvalitete i pristupa on-line obrazovanju.

O budućnosti prijevoza te o mogućnostima upotrebe tehnologije vodika za pogon svih vrsta vozila, pa tako i vlakova više pročitajte u Novostima iz IEC-a.

ETSI je predstavio novu strategiju pod naslovom “Projektiramo svijet sutrašnjice”. Donosimo i najavu prvog događaja ispitivanja interoperabilnosti budućeg sustava mobilnih kominikacija za željeznice koji će se održati 14. do 18. lipnja 2021. godine


Ugodno čitanje!

Naslovnica 5/2021

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.