Poštovani čitatelji!


Pred vama je šesti broj službenoga glasila Hrvatskog zavoda za norme u 2021. godini. I u ovome broju možete pronaći obavijesti o novostima iz HZN-a te regionalnih i međunarodnih normizacijskih organizacija.

U rubrici Novosti iz HZN-a uz tablicu u kojoj je dan brojčani prikaz članstva u Hrvatskom zavodu za norme donosimo i obavijest o održanoj 7. konferenciji Udruženja SBS-a.

U Novostima iz ISO-a možete pronaći obavijest o objavi novih verzija normi koje nam pomažu pri primjeni norme ISO 9001 te novom priručniku za sprječavanje i suzbijanje mita u organizacijama.

O tome kako norme i usluge ocjene sukladnosti pomažu industriji Ex opreme da zaštiti imovinu od kibernetičkih napada pročitajte u Novostima iz IEC-a.

CEN i CENELEC obilježili su Europski zeleni tjedan 2021. i Svjetski dan svijesti o pristupačnosti. Donosimo i obavijest o novim normama za perilice posuđa, perilice rublja i perilice-sušilice za kućansku uporabu te novoj normi EN ISO 14091:2021, koja nam pomaže u prilagodbi klimatskim promjenama.

Iz ETSI-ja donosimo sažetak dokumenta (White Paper) o budućim trendovima u ICT-u te obavijest o objavi ETSI GR SAI 005, izvještaja o strategiji zaštite umjetne inteligencije.

Ugodno čitanje!

Naslovnica 6/2021

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.