Poštovani čitatelji!


Pred vama je deveti broj službenoga glasila Hrvatskog zavoda za norme u 2021. godini.

Ove godine slavimo četrdesetu obljetnicu međunarodnoga IEC-ova tehničkog pododbora iz multidisciplinarnoga područja zaštite od eksplozije eksplozivne atmosfere u industriji, čije tajništvo vodi Republika Hrvatska. U rubrici Novosti iz HZN-a možete pročitati više o tome.

Donosimo i prilog o testu primjenjivosti norma za mala i srednja poduzeća (MSP) koji je izradilo europsko udruženje Small Business Standards (SBS) koje predstavlja interese europskih MSP-a u procesu izrade normi te poveznicu putem koje možete pristupiti testu.

Kao i u svakom broju na kraju ove rubrike nalazi se tablica u kojoj je dan brojčani prikaz članstva u Hrvatskom zavodu za norme.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija možete pročitati poruku za Svjetski dan norma 2021. koju potpisuju predsjednici triju glavnih međunarodnih normizacijskih organizacija (IEC, ISO i ITU).

I u ovome broju donosimo zanimljive obavijesti iz rada ISO-a, IEC-a, CEN-a, CENELEC-a i ETSI-ja.


Ugodno čitanje!

Naslovnica 9/2021

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.