Svjetski dan norma - 14. listopada 2022.

Svake godine 14. listopada članovi IEC-a, ISO-a i ITU-a slave Svjetski dan norma kojim se odaje priznanje zajedničkim naporima tisuća stručnjaka iz cijelog svijeta u izradi dobrovoljnih tehničkih sporazuma koji se objavljuju kao međunarodne norme.

 

PORUKA ZA SVJETSKI DAN NORMA 2022.

„Zajednička vizija za bolji svijet“ - napredak za planet i ljude uz norme

Vrijeme je da izgradimo bolji, pravičniji, uključiviji i održiviji svijet, kako bi u njemu mogle uživati generacije iza nas. Da bismo to ostvarili, moramo surađivati.

S našim partnerima širom svijeta obilježavamo Svjetski dan norma i slavimo normizacijski sustav, koji se temelji na suradnji. U svijetu gdje nas razlike često dijele i ometaju napredak, zastupamo dijalog i izgradnju konsenzusa i borimo se da se svaki glas čuje.

Osim što potiču suradnju i uključivanje svih interesnih strana, norme daju praktična rješenja za probleme stvarnog svijeta, poput onih koji su u težištu ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Oni predstavljaju zajednički plan mira i napretka za ljude i planet. Obuhvaćaju brojna područja, a norme imaju ulogu u gotovo svima.

Za ostvarenje ciljeva održivog razvoja nužna je suradnja brojnih javnih i privatnih partnera te upotreba svih dostupnih alata za širenje dobre prakse, uključujući međunarodne norme i ocjenu sukladnosti.

Zbog tog razloga Hrvatski zavod za norme koristi Svjetski dan norma kao priliku da se ubrza zajedničko djelovanje putem normi. Saznajte više na www.WorldStandardsDay.org.

 

Svim članovima HZN-a, članovima tehničkih odbora HZN-a, korisnicima i suradnicima

želimo sretan Svjetski dan norma!
                                                                                                                                                     Djelatnici HZN-a

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.