Uvjeti korištenja

O repozitoriju hrvatskih norma (HRN4You)

Repozitorij hrvatskih norma predstavlja digitalnu zbirku hrvatskih normativnih dokumenata koji su nastali kao rezultat normizacijskog procesa u Hrvatskom zavodu za norme (HZN). Dokumenti dostupni u digitalnom repozitoriju su: hrvatske norme (HRN), hrvatske tehničke specifikacije (HRS), hrvatski tehnički izvještaji (HRI), upute (HRU) i sl. Registriranim je korisnicima na jednostavan način omogućen uvid u cjelovite tekstove vrijedećih i povučenih hrvatskih normativnih dokumenata.

Autorska prava

Publikacije HZN-a dostupne u repozitoriju pohranjene su u .pdf datotekama, nisu javno dostupne i zaštićene su autorskim pravom. Stoga su na .pdf datotekama poduzete mjere za sprječavanje neovlaštenog pristupa (DRM) te je omogućeno samo čitanje (read only) publikacija u repozitoriju. Ni jedan dio bilo koje dostupne .pdf datoteke ne smije se preraditi ili umnožavati u bilo kojem obliku ili na bilo koji način bez pisane dozvole HZN-a.

Sva autorska prava i prava uporabe normativnih dokumenata pripadaju Hrvatskomu zavodu za norme čija je adresa niže navedena.

Hrvatski zavod za norme (HZN)
Adresa: Ulica grada Vukovara 78
10 000 Zagreb, CROATIA
Tel. +385 1 610 60 95
Faks: +385 1 610 93 21
e-pošta: hzn@hzn.hr
Web: www.hzn.hr

Prava pristupa repozitoriju i obveze korisnika

Pristup repozitoriju omogućava se autoriziranim korisnicima koji su se prethodno registrirali u sustav. Korisnik će moći pristupati repozitoriju tek nakon uspješne aktivacije koja uključuje verifikaciju korisnika od strane HZN-a, o čemu će korisnik biti obaviješten elektroničkom poštom. Autorizacija korisnika se obavlja kroz korisničko ime i zaporku. Pristupni podaci će korisniku biti poslani u verifikacijskom e-mailu, zajedno s pripadajućim uputama. Autorizirani korisnik će moći pristupiti, pretražiti i pregledati normativni dokument bez mogućnosti pohrane ili ispisa istoga. Podaci u repozitoriju se ažuriraju periodično, a korisnik je sam odgovoran za tumačenje i korištenje podataka iz repozitorija. Ovlaštenom je korisniku moguće pristupati sustavu s različitih računala i platformi.

Korisnicima sustava za pristup repozitoriju nije dopušteno širenje korisničkih podataka na treće osobe koje bi se njima koristile za neovlašten pristup normama. Sustav kontinuirano prati i bilježi korištenje sustava od strane korisnika. Ako Hrvatski zavod za norme (HZN) posumnja u neovlaštenu uporabu pristupnih podataka, podataka dostupnih u repozitoriju ili kršenje autorskih prava koja se odnose na norme poduzet će mjere za ukidanje prava pristupa repozitoriju.

Kontakt

Za pitanja koja se odnose na korisnički račun, molimo da se obratite svom lokalnom administratoru.

Za više informacija o pravu pristupa repozitoriju, kao i za pitanja povezana s autorskim pravima na norme ili statuse hrvatskih normativnih dokumenata u repozitoriju, kontaktirajte:

Normoteka Hrvatskoga zavoda za norme
e-pošta: normoteka@hzn.hr
telefon: 01 6106 051, 01 6106 059

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.