HZN e-glasilo 2/2020

Poštovani čitatelji!

U ovome broju HZN e-glasila. možete u našim stalnim prilozima pročitati o zbivanjima u HZN-u te regionalnim i međunarodnim normizacijskim organizacijama. U vijestima iz HZN-a, nalazi se naš stalni prilog o članovima HZN-a, a u ovome broju objavljujemo i godišnji pregled hrvatske normizacije u brojevima (za 2019. godinu).

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija, u ovome broju donosimo iz lEC-a prilog Tehnološki trendovi 2020. na sajmu elektronike široke potrošnje CES. e-tech je sudjelovao na tom sajmu koji je održan u Las Vegasu od 7. do 10. siječnja 2020. i u prilogu su prikazani trendovi u 2020. godini.

Iz ISO-a donosimo prilog Budućnost pred nama poruku novog predsjednika ISO-a Eddyja Njorogea.

Donosimo i godišnje tablične prikaze rada međunarodnih organizacija za normizaciju (IEC u brojevima (za 2019. godinu). ISO-ov prikaz za 2019- godinu nije objavljen do zaključenja ovog broja HZN e-glasila pa ćemo ga objaviti kad bude dostupan (u idućem broju).

U novostima iz CEN-a i CENELEC-a donosimo vijest vezanu uz hrvatsko preuzimanje predsjedanja Vijećem Europske unije, prilog Snažna Europa u svijetu punom izazova: europske norme podupiru hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.

Iz europskih organizacija za normizaciju (CEN i CENELEC), donosimo i godišnje tablične prikaze njihova rada u brojevima (za 2019. godinu).

Iz ETSI-ja donosimo priloge ETSI normira novu sigurnosnu platformu za loT, 5G i sigurnosno osjetljive sektore i ETSI objavio dokument (White paper) o transformaciji mreža - na temelju ključnih tehnologija za 5G.

Iz ETSI-ja donosimo i godišnji tablični prikaz rada u brojevima (za 2019. godinu).

Ugodno čitanje!

HZN e-glasilo 2/2020

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.