Poštovani čitatelji!


Pred vama je novi broj službenoga glasila Hrvatskog zavoda za norme u 2022. godini.
I u ovome broju možete pronaći obavijesti o novostima i događanjima u HZN-u te regionalnim i međunarodnim normizacijskim organizacijama.

U rubrici Novosti iz HZN-a donosimo prijevod članka objavljenog u časopisu The Catalyst, o dodjeli statusa pridruženoga člana JOIFF-a - AMJOIFF doc. dr. sc. Aleksandru Regentu, dugogodišnjem predsjedniku i članu nekoliko tehničkih odbora HZN-a, kao priznanje za njegov rad na prevođenju JOIFF-ovih priručnika na hrvatski jezik.

Kao i u svakom broju, na kraju rubrike Novosti iz HZN-a nalazi se tablica u kojoj je dan brojčani prikaz članstva u Hrvatskome zavodu za norme U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija donosimo zanimljive obavijesti iz rada ISO-a, IEC-a, CEN-a, CENELEC-a i ETSI-ja.

ISO je objavio prigodne članke kojima je obilježen Međunarodni dan žena te Svjetski dan voda.

IEC je osnovao radnu skupinu (IEC TC 111, WG 18) za rad na novom projektu horizontalne norme kojom će se olakšati sustavno i održivo gospodarenje e-otpadom.

Iz CEN-a donosimo obavijest o novoj normi, EN 17483-1 namijenjenoj organizacijama koje se zanimaju za sigurnost kritične infrastrukture, a zajednički tehnički odbor CEN-CLC/JTC 14 objavio je novu normu EN 17463, Valuation of Energy related investments (VALERI).

ETSI pokreće novi program izobrazbe za sljedeću generaciju stručnjaka za normizaciju u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Ugodno čitanje

Naslovnica 2/2022

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.