Repozitorij hrvatskih norma predstavlja digitalnu zbirku hrvatskih normativnih dokumenata, koji su nastali kao rezultat normizacijskog procesa u Hrvatskom zavodu za norme (HZN). Repozitorij trenutačno sadrži više od 55219 vrijedećih i povučenih hrvatskih norma i drugih normativnih dokumenata (utvrđeno na datum 23. ožujka 2023). Dokumenti dostupni u digitalnom obliku su: hrvatske norme (HRN), hrvatske tehničke specifikacije (HRS), hrvatski tehnički izvještaji (HRI), upute (HRU) i sl. Nakon prijave u sustav registriranim je korisnicima na jednostavan način omogućeno pretraživanje i pregled bibliografskih podataka o normama te preuzimanje i pregled dokumenata.

Repozitorij hrvatskih norma – HRN4You digitalna je zbirka i sadrži više od 55219 hrvatskih norma. Repozitorijem se koristi 10 000 korisnika!

Repozitorij je izrađen u skladu s nacionalnim, europskim i međunarodnim propisima i pravilima o zaštiti autorskih prava na norme, koji uključuju primjenu digitalnoga vodenog žiga, onemogućeno kopiranje i ispis te datoteke namijenjene samo čitanju (read only).

Podaci i .pdf datoteke u repozitoriju posuvremenjuju se jedanput mjesečno, u skladu s rezultatima i dinamikom rada hrvatske normizacije, a korisnik je sam odgovoran za njihovo tumačenje i uporabu. Uvjeti uporabe repozitorija uređuju se Sporazumom o suradnji zainteresiranih strana s Hrvatskim zavodom za norme (HZN).

Početna stranica aplikacije HRN4You sadrži rubriku „Novosti“. Objave u ovoj rubrici odnose se ponajprije na informacije o funkcionalnostima samog repozitorija te na ostale obavijesti, novosti  i zanimljivosti iz svijeta normizacije.

Hvala vam na povjerenju. Norme su važne za poslovanje! 

Autorice: Ana Marija Boljanović i Mirjana Fijolić

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.