Potrebno je povećati zanimanje novih članova i poticati važnost i ulogu normizacije u Hrvatskoj

Hrvatski zavod za norme održao je 2. sjednicu Stručnog vijeća 11. prosinca 2023. godine u Hotelu International u Zagrebu. Predstavljeni su rezultati rada HZN-a u 2023. godini, a tom je prigodom HZN zahvalio stručnjacima i članovima tehničkih odbora s kojima godinama surađuje dodijelivši  zahvalnice za poseban doprinos nacionalnoj normizaciji.

U prepunoj dvorani Hotela International 2. sjednici Stručnog vijeća prisustvovali su priznati stručnjaci iz područja graditeljstva, zdravlja, okoliša, medicinske opreme, opće i energetske elektrotehnike, elektronike te ostalih područja normizacije. Osim članova tehničkih odbora Hrvatskoga zavoda za norme, na sjednici je sudjelovao državni tajnik Hrvoje Bujanović, ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskoga zavoda za norme.

Na početku sjednice jednoglasno je prihvaćen predloženi dnevni red, kao i zapisnik s 1. sjednice Stručnog vijeća HZN-a održane u prosincu 2022. godine. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za norme, Igor Božičević pozdravio je prisutne i obavijestio članove Stručnoga vijeća o rezultatima rada HZN-a.

Predsjednik Stručnog vijeća, Igor Župančić predstavio je rad Stručnog vijeća HZN-a, koje razmatra pitanja povezana s članstvom, predlaže godišnji program rada HZN-a i njegovo donošenje, razmatra godišnji izvještaj o radu HZN-a te predlaže njegovo poboljšanje. Također, Stručno vijeće HZN-a predlaže Upravnom vijeću kandidate za članove Savjeta za norme iz svojih redova, a Vladi Republike Hrvatske kandidate za članove Upravnog vijeća iz svojih redova. Osim toga, razmatra i predlaže druga pitanja koja su važna za hrvatsku normizaciju.

PowerPoint prezentaciju i fotografije 2. sjednice Stručnog vijeća HZN-a možete preuzeti na poveznicama 

 SV_HZN_Izvjestaj_o_radu_HZN-a_.pdf 

Foto_Sjednica_stučnog_vijeća_2023.pdf

Zahvale dugogodišnjim članovima na njihovu stručnom doprinosu 

Na prijedlog tajnika tehničkih odbora Hrvatskog zavoda za norme dodijeljeno je 12 zahvalnica kojima je HZN želio zahvaliti svojim dugogodišnjim članovima na njihovu stručnom doprinosu u radu tehničkih odbora.

Hrvatskim stručnjacima koji su svojim radom i zalaganjem posebno pridonijeli hrvatskoj i europskoj normizaciji iskazana je iskrena zahvalnost za dugogodišnje sudjelovanje u radu Hrvatskoga zavoda za norme.

Oni su predanim radom oblikovali normativni okvir u području graditeljstva, zdravlja, okoliša, medicinske opreme, opće i energetske elektrotehnike, elektronike te ostalih područja normizacije.

Za poseban doprinos nacionalnoj normizaciji Hrvatski zavod za norme dodijelio je zahvalnice dvanaestorici hrvatskih stručnjaka:

 • prof. emer. dr. sc. Pavlu Maroviću
 • mr. sc. Zdenku Tonkoviću, dipl. ing.
 • Zlatku Koseku, dipl. ing.
 • mr. sc. Ernstu Mihaleku
 • Zdravku Pamiću, dipl. ing. el.
 • mr. sc. Mihaeli Zamolo, dipl. ing. građ.
 • prof. emer. dr. sc. Ivici Džebi
 • dr. sc. Dubravku Risoviću
 • Vesni Đuričić, dipl. ing. fiz.
 • Vedranki Bobić, dipl. ing. biol.
 • dr. sc. Aleksandru Regentu
 • mr. sc. Aleksandru Greguriću

 

Autorica: Mirjana Fijolić

Lektura: Ivana Canosa

Foto: Boris Opašić

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.