NAJAVA: Dan inženjera Republike Hrvatske 2024.

Hrvatski inženjerski savez (HIS) s ponosom obilježava 146 godina svoga djelovanja tradicionalnom manifestacijom "Dan inženjera Republike Hrvatske", koja će se održati 29. veljače i 1. ožujka 2024. godine na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska cesta 23.

Hrvatski inženjerski savez (HIS) i Akademija tehničkih znanosti Hrvatske - HATZ zajednički organiziraju ovogodišnju manifestaciju.

Tema je manifestacije „Strategija razvoja Republike Hrvatske u svjetlu klimatskih promjena“, ključno pitanje suvremenog društva koje zahtijeva sudjelovanje i inovativnost svih sektora, a ponajviše inženjerske struke.

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovineMinistarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatski zavod za norme (HZN) i Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) partneri su ovog značajnog događanja za inženjersku zajednicu, na kojemu će se održati niz stručnih predavanja koja će pružiti uvid u različite vidove klimatskih promjena i njihov utjecaj na naše okruženje.

Inženjeri za klimatsku budućnost

Deseti po redu „Dan inženjera“ održat će se uživo! Bit će to prilika da se okupimo, podijelimo iskustva i obogatimo naše znanje.

Uz predavanja, bit će predstavljene i različite udruge (članice HIS-a) i njihovi partneri koji aktivno sudjeluju u području istraživanja, zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i održivoga razvoja.

Očekujemo plodonosnu razmjenu ideja i iskustava te pozivamo sve sudionike da se pridruže raspravi o ključnom pitanju suvremenoga društva.

Među pozvanim su predavačima istaknuti stručnjaci iz različitih područja, a teme obuhvaćaju:

  • meteorologiju
  • šumarstvo
  • mentalno zdravlje
  • energetsku obnovu
  • geotehniku
  • promet  
  • ostala važna područja.

Pozivamo sve zainteresirane stručnjake, studente, kao i širu javnost da se pridruže ovoj važnoj manifestaciji te pridonesu raspravi o izazovima i mogućnostima suočavanja s klimatskim promjenama.

Ulaz je na sva predavanja slobodan!

Pridružite nam se kako bismo zajedno istražili najnovije trendove, tehnologije i izazove s kojima se susrećemo u inženjerskoj zajednici.

Više detalja o programu

Dođite i umrežite se, pronađite poslovne partnere! Vidimo se na Danu inženjera!

Za dodatne informacije pratite mrežne stranice Hrvatskoga inženjerskog saveza (HIS) https://his-hr.hr/ i Hrvatskoga zavoda za norme (HZN) www.hzn.hr ili kontaktirajte s nama izravno.

Kontakti za medije i posjetitelje:

Mladen Jakovčić, tajnik Hrvatskoga inženjerskog saveza (HIS)

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb

Mob: +385 098 470 928

e-pošta: tajnik@his-hr.hr

Mirjana Fijolić

Voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću

Hrvatski zavod za norme (HZN)

Ulica grada Vukovara 78,10000 Zagreb

Tel: +385 1 610 60 65

Mob: +385 99 545 8658

e-pošta: mirjana.fijolic@hzn.hr

Foto: pexels

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.