U najnovijem izdanju novostia "On The Spot" europskih normizacijskih organizacija CEN-a i CENELEC-a, kao i na mrežnim stranicama, objavljen je članak "Croatian Standards Institute, a partner of the Engineers' Day in Croatia" ( "Hrvatski zavod za norme, partner Dana inženjera u Hrvatskoj") o partnerstvu između Hrvatskoga zavoda za norme (HZN) i Hrvatskoga inženjerskog saveza (HIS) na nedavno održanom Danu inženjera.

U članku su navedene dodatne informacije o partnerstvu  HZN-a i Hrvatskoga inženjerskog saveza te istaknuta značajna uloga koju imaju oba partnera u promicanju inženjerske struke i normizacije u Hrvatskoj.

Pojavljivanje u novostima "On The Spot" normizacijskih organizacija CEN-a i CENELEC-a izuzetno je značajno jer aktivnosti Hrvatskoga zavoda za norme (HZN) čini globalno vidljivima i prepoznatljivima. Ovo partnerstvo i suradnja s europskim normizacijskim organizacijama naglašavaju značenje normizacije u Hrvatskoj te promiču ulogu HZN-a u tom procesu.

Pojačana uloga HZN-a u europskoj normizaciji

Također, pojavljivanje u ovim novostima pruža priliku za širenje informacija o inicijativama, projektima i događajima koje provodi HZN, što može potaknuti zanimanje drugih organizacija, stručnjaka i institucija za suradnju ili sudjelovanje u budućim aktivnostima. To može pomoći u izgradnji ugleda HZN-a kao značajnog dionika u području normizacije ne samo u Hrvatskoj već i u širem europskom i globalnom kontekstu.

Na taj način HZN ima priliku podići svijest o značenju normizacije u različitim sektorima te promicati svoju ulogu u podršci inženjerskoj zajednici i industriji. Osim toga, ovo pojavljivanje također može potaknuti razmjenu znanja i iskustava s drugim normizacijskim tijelima i stručnjacima diljem Europe, što može pridonijeti promociji normizacije i nacionalnih normi u Hrvatskoj.

Autorica: Mirjana Fijolić

Lektorica: Ivana Canosa

Foto: CEN/CENELEC

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.