Hrvatski normativni dokument

HRN EN ISO 16212:2011

Kozmetika -- Mikrobiologija -- Brojenje kvasaca i plijesni (ISO 16212:2008; EN ISO 16212:2011)

Oznaka: HRN EN ISO 16212:2011
Naslov (HR): Kozmetika -- Mikrobiologija -- Brojenje kvasaca i plijesni (ISO 16212:2008; EN ISO 16212:2011)
Naslov (EN): Cosmetics -- Microbiology -- Enumeration of yeast and mould (ISO 16212:2008; EN ISO 16212:2011)
Područje primjene (EN): ISO 16212:2008 gives general guidelines for enumeration of yeast and mould present in cosmetics, by counting the colonies on selective agar medium after aerobic incubation.
In order to ensure product quality and safety for consumers, it is advisable to perform an appropriate microbiological risk analysis, so as to determine the types of cosmetic products to which ISO 16212:2008 is applicable. Products considered to present a low microbiological risk include those with low water activity, hydro-alcoholic products, extreme pH values, etc.
Izdanje: 1
ICS: 07.100.40 Mikrobiologija u kozmetici
Tehnički odbor/pododbor: TO 217, Kozmetika
Oznaka faze: 95.99 - povlačenje HRN
Glasilo (rasprava): 6/2010 ()
Glasilo (objava): 4/2011 ()
Glasilo (povlačenje): 7/2017 ()
Način prihvaćanja: pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku
Cijena #1: Cijena: 35,00 € | Jezik: en | Cjenovni razred: F | Broj stranica: 23
Izvornik: EN ISO 16212:2011
Zamjenjuje: HRN ISO 16212:2009
Zamjenjena s: HRN EN ISO 16212:2017

Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):

PREUZMITE (DOC)   PREUZMITE (PDF) 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.