Hrvatski normativni dokument

HRN EN ISO 18416:2010

Kozmetika -- Mikrobiologija -- Dokazivanje kvasca Candida albicans (ISO 18416:2007; EN ISO 18416:2009)

Oznaka: HRN EN ISO 18416:2010
Naslov (HR): Kozmetika -- Mikrobiologija -- Dokazivanje kvasca Candida albicans (ISO 18416:2007; EN ISO 18416:2009)
Naslov (EN): Cosmetics -- Microbiology -- Detection of Candida albicans (ISO 18416:2007; EN ISO 18416:2009)
Područje primjene (EN): ISO 18416:2007 gives general guidelines for the detection and identification of the specified microorganism Candida albicans in cosmetic products. Microorganisms considered as specified in this International Standard might differ from country to country according to national practices or regulations.
The method described in ISO 18416:2007 is based on the detection of Candida albicans in a non-selective liquid medium (enrichment broth), followed by isolation on a selective agar medium. Other methods may be appropriate dependent on the level of detection required.
Because of the large variety of cosmetic products within this field of application, this method might not be suited in every detail, to some products (e.g. certain water-immiscible products). Other International Standards (e.g. ISO 18415) might be appropriate. Other methods (e.g. automated) can be substituted for the test presented here provided that their equivalence has been demonstrated or the method has been otherwise validated.
Izdanje: 1
ICS: 07.100.40 Mikrobiologija u kozmetici
Tehnički odbor/pododbor: TO 217, Kozmetika
Oznaka faze: 95.99 - povlačenje HRN
Glasilo (rasprava): 1/2010 ()
Glasilo (objava): 2/2010 ()
Glasilo (povlačenje): 1/2016 ()
Način prihvaćanja: pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku
Cijena #1: Cijena: 32,00 € | Jezik: en | Cjenovni razred: E | Broj stranica: 20
Izvornik: EN ISO 18416:2009
Zamjenjuje: HRN ISO 18416:2007
Zamjenjena s: HRN EN ISO 18416:2016

Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):

PREUZMITE (DOC)   PREUZMITE (PDF) 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.