Hrvatski normativni dokument

Oznaka: HRN EN ISO 5667-3:2018
Naslov (HR): Kvaliteta vode -- Uzorkovanje -- 3. dio: Čuvanje i rukovanje uzorcima vode (ISO 5667-3:2018; EN ISO 5667-3:2018)
Naslov (EN): Water quality -- Sampling -- Part 3: Preservation and handling of water samples (ISO 5667-3:2018; EN ISO 5667-3:2018)
Područje primjene (EN): This document specifies general requirements for sampling, preservation, handling, transport and storage of all water samples including those for biological analyses.
It is not applicable to water samples intended for microbiological analyses as specified in ISO 19458, ecotoxicological assays, biological assays and passive sampling as specified in the scope of ISO 5667‑23.
This document is particularly appropriate when spot or composite samples cannot be analysed on site and have to be transported to a laboratory for analysis.
Izdanje: 3
ICS: 13.060.45 Ispitivanje vode općenito (uključujući uzorkovanje)
Tehnički odbor/pododbor: TO 147/PO 6, Kvaliteta vode; Uzorkovanje (opće metode)
Oznaka faze: 95.99 - povlačenje HRN
Glasilo (rasprava): 1/2018 ()
Glasilo (objava): 7/2018 ()
Glasilo (povlačenje): 5/2024 ()
Način prihvaćanja: pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku
Jezik: en
Broj stranica: 56
Cjenovni razred: J
Cijena: 50,00 EUR
Izvornik: EN ISO 5667-3:2018
Zamjenjuje: HRN EN ISO 5667-3:2013
Zamjenjena s: HRN EN ISO 5667-3:2024

Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2)   [preuzmite doc]   [preuzmite pdf]

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.