HRN EN ISO 8968-1:2014
Mlijeko -- Određivanje sadržaja dušika -- 1. dio: Kjeldahlovo načelo i izračunavanje sirovih proteina (ISO 8968-1:2014; EN ISO 8968-1:2014)
Oznaka: | HRN EN ISO 8968-1:2014 |
Naslov (HR): | Mlijeko -- Određivanje sadržaja dušika -- 1. dio: Kjeldahlovo načelo i izračunavanje sirovih proteina (ISO 8968-1:2014; EN ISO 8968-1:2014) |
Naslov (EN): | Milk and milk products -- Determination of nitrogen content -- Part 1: Kjeldahl principle and crude protein calculation (ISO 8968-1:2014; EN ISO 8968-1:2014) |
Područje primjene (EN): | ISO 8968-1|IDF 20-1:2014 specifies a method for the determination of the nitrogen content and crude protein calculation of milk and milk products by the Kjeldahl principle, using traditional and block digestion methods. The methods are applicable to: liquid cow's (whole, partially skimmed or skimmed milk), goat's and sheep's whole milk; hard, semi-hard and processed cheese; dried milk and dried milk products (including milk-based infant formulae, milk protein concentrate, whey protein concentrate, casein and caseinate). The methods are not applicable to samples containing ammonium caseinate. |
Izdanje: | 2 |
ICS: | 67.100.10 Mlijeko i obrađeni mliječni proizvodi |
Tehnički odbor/pododbor: | TO 566, Mlijeko i mliječni proizvodi |
Oznaka faze: | 60.60 - HRN dostupan |
Glasilo (rasprava): | HZN e-Glasilo 1/2014 () |
Glasilo (objava): | HZN e-Glasilo 2/2014 () |
Način prihvaćanja: | pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku |
Cijena #1: | Cijena: 35,00 € | Jezik: en | Cjenovni razred: F | Broj stranica: 22 |
Izvornik: | EN ISO 8968-1:2014 |
Zamjenjuje: | HRN EN ISO 8968-1:2003 |
Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):