Hrvatski normativni dokument

HRN ISO 1956-2:1999

Voće i povrće -- Morfološka i strukturna nazivlja -- 2. dio (ISO 1956-2:1989)

Oznaka: HRN ISO 1956-2:1999
Naslov (HR): Voće i povrće -- Morfološka i strukturna nazivlja -- 2. dio (ISO 1956-2:1989)
Naslov (EN): Fruits and vegetables -- Morphological and structural terminology -- Part 2 (ISO 1956-2:1989)
Područje primjene (HR): Ova međunarodna norma daje nazivlje morfoloških i strukturnih dijelova, na hrvatskom, engleskom, francuskom i ruskom,za ovo voće i povrće:

1. Ananas
2. Celer rebraš
3. Hren
4. Podzemna koraba
5. Brokula
6. Cvjetača
7. Kelj pupčar
8. Korabica
9. Paprika
10. Radič
11. Lubenica
12. Lešnjak
12a. Lešnjak
13. Dinja
14. Tikvica, buča
15. Artičoka
16. Orah
17. Salata glavatica
18. Banana
19. Grah mahunar
20. Grašak (povrtni)
21. Rotkvica
22. Crni korijen
23. Patlidžan
24. Špinat
25. Bijeli korijen
26. Bob
27. Kukuruz šećerac

Za svako voće ili povrće prvo je naveden botanički naziv, a zatim uobičajeni naziv na hrvatskom, engleskom, francuskom i ruskom.
Izdanje: 1
ICS: 01.040.67 Prehrambena tehnologija (Rječnici)
67.080.01 Voće, povrće i proizvodi od voća i povrća općenito
Tehnički odbor/pododbor: TO 34, Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
Oznaka faze: 60.60 - HRN dostupan
Glasilo (rasprava): Glasilo DZNM 1-2/1999 ()
Glasilo (objava): Glasilo DZNM 9-10/1999 ()
Glasilo (ispravak): Glasilo DZNM 11-12/1999 ()
Način prihvaćanja: pp - prihvaćanje strane norme prijevodom
Cijena #1: Cijena: 52,00 € | Jezik: hr, en, fr, ru | Cjenovni razred: HH | Broj stranica: 37
Izvornik: ISO 1956-2:1989

Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):

PREUZMITE (DOC)   PREUZMITE (PDF) 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.