HRN ISO 1956-2:1999
Voće i povrće -- Morfološka i strukturna nazivlja -- 2. dio (ISO 1956-2:1989)
Oznaka: | HRN ISO 1956-2:1999 |
Naslov (HR): | Voće i povrće -- Morfološka i strukturna nazivlja -- 2. dio (ISO 1956-2:1989) |
Naslov (EN): | Fruits and vegetables -- Morphological and structural terminology -- Part 2 (ISO 1956-2:1989) |
Područje primjene (HR): | Ova međunarodna norma daje nazivlje morfoloških i strukturnih dijelova, na hrvatskom, engleskom, francuskom i ruskom,za ovo voće i povrće: 1. Ananas 2. Celer rebraš 3. Hren 4. Podzemna koraba 5. Brokula 6. Cvjetača 7. Kelj pupčar 8. Korabica 9. Paprika 10. Radič 11. Lubenica 12. Lešnjak 12a. Lešnjak 13. Dinja 14. Tikvica, buča 15. Artičoka 16. Orah 17. Salata glavatica 18. Banana 19. Grah mahunar 20. Grašak (povrtni) 21. Rotkvica 22. Crni korijen 23. Patlidžan 24. Špinat 25. Bijeli korijen 26. Bob 27. Kukuruz šećerac Za svako voće ili povrće prvo je naveden botanički naziv, a zatim uobičajeni naziv na hrvatskom, engleskom, francuskom i ruskom. |
Izdanje: | 1 |
ICS: | 01.040.67 Prehrambena tehnologija (Rječnici) 67.080.01 Voće, povrće i proizvodi od voća i povrća općenito |
Tehnički odbor/pododbor: | TO 34, Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi |
Oznaka faze: | 60.60 - HRN dostupan |
Glasilo (rasprava): | Glasilo DZNM 1-2/1999 () |
Glasilo (objava): | Glasilo DZNM 9-10/1999 () |
Glasilo (ispravak): | Glasilo DZNM 11-12/1999 () |
Način prihvaćanja: | pp - prihvaćanje strane norme prijevodom |
Cijena #1: | Cijena: 52,00 € | Jezik: hr, en, fr, ru | Cjenovni razred: HH | Broj stranica: 37 |
Izvornik: | ISO 1956-2:1989 |
Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):