HZN e-glasilo 8/2020

Poštovani čitatelji!

U ovome broju HZN e-glasila, možete u našim stalnim prilozima pročitati o zbivanjima u HZN-u te regionalnim i međunarodnim normizacijskim organizacijama. U vijestima iz HZN-a, nalazi se naš stalni prilog o članovima HZN-a. U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija, u ovome broju donosimo iz IEC-a priloge o upotrebi halogenih elemenata i
ulozi norma u definiranju halogenih materijala te ispitivanju prema najvišim standardima. Možda niste svjesni da je Vaš mobilni telefon ili tablet prije stavljanja na tržište prošao niz strogih ispitivanja. Namjena je tih ispitivanja osigurati da električni i elektronički uređaji mogu učinkovito funkcionirati u vrlo različitim klimama i izdržati razne udare i vibracije.

Iz ISO-a donosimo prilog Održivost u središtu planiranja normizacije u kojem se govori o novim ISO uputama te kako one mogu pomoći da se u svakoj novoj normi uzmu u obzir pitanja klimatskih
promjena. Donosimo i godišnje tablične prikaz (ISO u brojevima za 2019. godinu) koji je tek nedavno objavljen.

U novostima iz CEN-a i CENELEC-a donosimo vijesti o novoizabranim predsjednicima CEN-a i CENELECa.

Iz ETSI-ja donosimo vijest o tome da je ETSI 30 lipnja 2020. objavio da je izdao novu normu za IoT sigurnost potrošača na svjetskoj razini.

Ugodno čitanje!

Naslovnica 8/2020

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.