Poštovani čitatelji!


Pred vama je četvrti broj službenoga glasila Hrvatskog zavoda za norme u 2022. godini.

U našoj rubrici Novosti iz HZN-a donosimo obavijest o normativnom dokumentu objavljenom na hrvatskome jeziku, HRN EN ISO 26000:2020, Upute o društvenoj odgovornosti (ISO 26000:2010; EN ISO 26000:2020) te novim hrvatskim normama niza HRN ISO/IEC 20000.

Kao i u svakom broju na kraju ove rubrike nalazi se tablica u kojoj je dan brojčani prikaz članstva u Hrvatskom zavodu za norme.
U rubrici Iz rada HZN/TO možete pročitati intervju s predsjednikom Odbora HZN/TO 582, Informacijska sigurnost i upravljanje kontinuitetom poslovanja, mr. sc. Igorom Liščićem.

Rubrika HZN u medijima donosi informaciju o članku objavljenom u tiskanom i digitalnom izdanju poslovnog tjednika Lider te video intervjuu objavljenom na multimedijskoj platformi Privredni.hr.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija i u ovome broju možete pronaći zanimljive obavijesti iz rada međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija.

Donosimo i brojčani prikaz podataka o radu i ostvarenim rezultatima ISO-a u 2021. godini s obzirom na to da do datuma objave HZN e-glasila br. 2/2022, u kojem smo objavili tablice s podatcima za CEN, CENELEC i ETSI, navedeni podaci za ISO nisu bilidostupni.


Ugodno čitanje!

 

Naslovnica 4/2022

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.