HZN e-glasilo 5/2024

Poštovani čitatelji!

Pred vama je peti broj službenoga glasila Hrvatskog zavoda za norme u 2024. godini.

I u ovome broju možete pronaći obavijesti o novostima iz HZN-a te regionalnih i međunarodnih normizacijskih organizacija.

Hrvatski zavod za norme postao je punopravni član Europskog instituta za telekomunikacijske norme (ETSI). Više o tome možete pročitati u prilogu u rubrici Novosti iz HZN-a.

U rubrici Novosti iz HZN/TO-a objavljujemo tablicu u kojoj je dan brojčani prikaz članstva u Hrvatskom zavodu za norme, a identična je tablici objavljenoj u prethodnom broju HZN e-glasila jer od ožujka 2024. godine nije bilo promjena. Donosimo i informaciju o osnivanju novoga tehničkog odbora u području održivih gradova i zajednica te poziv za sudjelovanje u njegovu radu.

U Novostima iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija i o ovome broju možete pronaći zanimljive obavijesti iz rada međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija. 

CEN i CENELEC objavili su poziv za nominacije za nagradu Norme + inovacije 2024 kojom se odaje priznanje važnom doprinosu znanstvenika i inovatora nomizaciji. U travnju su u Bruxellesu ugostili Japanski odbor za sektorske norme (JISC) kako bi obilježili 10. obljetnicu Sporazuma o suradnji.

Donosimo prilog o novim izdanjima ISO-ovih norma te prilog o novom ISO-ovom priručniku ISO/IEC 27001:2022 - Sustavi upravljanja informacijskom sigurnošću – Vodič za male i srednje poduzetnike. 

O uporabi tehnologije vodika za pogon vlakova više pročitajte u prijevodu IEC-ova članka Hydrogen trains steaming ahead.

Tu je i prilog o novim izdanjima ETSI-jevih normativnih dokumenata.

                           Ugodno čitanje!

naslovnica HZN e-glasilo 5/2024

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.