Hrvatski normativni dokument

HRN EN ISO 15753:2007

Životinjske i biljne masti i ulja -- Određivanje policikličkih aromatskih ugljikovodika (ISO 15753:2006; EN ISO 15753:2006)

Oznaka: HRN EN ISO 15753:2007
Naslov (HR): Životinjske i biljne masti i ulja -- Određivanje policikličkih aromatskih ugljikovodika (ISO 15753:2006; EN ISO 15753:2006)
Naslov (EN): Animal and vegetable fats and oils -- Determination of polycyclic aromatic hydrocarbons (ISO 15753:2006; EN ISO 15753:2006)
Područje primjene (EN): ISO 15753:2006 describes two methods for the determination of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in animal and vegetable fats and oils: a general method, and a method specific for coconut oil and short-chain vegetable oils.
These methods are not quantitative for the very volatile compounds such as naphthalene, acenaphthene and fluorene. Due to interferences provided by the matrix itself, palm oil and olive pomace oil cannot be analysed using this method.
Izdanje: 1
ICS: 67.200.10 Životinjske i biljne masti i ulja
Tehnički odbor/pododbor: TO 564, Uljarice, biljna i životinjska ulja i masti
Oznaka faze: 95.99 - povlačenje HRN
Glasilo (rasprava): HZN Glasilo 5/2007 ()
Glasilo (objava): HZN Glasilo 6/2007 ()
Glasilo (povlačenje): 3/2016 ()
Način prihvaćanja: pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku
Cijena #1: Cijena: 41,00 € | Jezik: en | Cjenovni razred: G | Broj stranica: 25
Izvornik: EN ISO 15753:2006
Zamjenjena s: HRN EN ISO 15753:2016

Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):

PREUZMITE (DOC)   PREUZMITE (PDF) 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.