Hrvatski normativni dokument

HRN EN ISO 15753:2016

Životinjske i biljne masti i ulja -- Određivanje policikličkih aromatskih ugljikovodika (ISO 15753:2016; EN ISO 15753:2016)

Oznaka: HRN EN ISO 15753:2016
Naslov (HR): Životinjske i biljne masti i ulja -- Određivanje policikličkih aromatskih ugljikovodika (ISO 15753:2016; EN ISO 15753:2016)
Naslov (EN): Animal and vegetable fats and oils -- Determination of polycyclic aromatic hydrocarbons (ISO 15753:2016; EN ISO 15753:2016)
Područje primjene (EN): ISO 15753:2016 describes two methods for the determination of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in animal and vegetable fats and oils:
- a general method;
- a specific method for coconut oil and vegetable oils with short-chain fatty acids.
These methods are not quantitative for the very volatile compounds such as naphthalene, acenaphthene and fluorene. Due to interferences provided by the matrix itself, palm oil and olive pomace oil cannot be analysed using this method.
The quantification limit is 0,2 µg/kg for almost all compounds analysed, except for fluoranthene and benzo(g,h,i)perylene, where the quantification limit is 0,3 µg/kg, and indeno(1,2,3-c,d)pyrene, where the quantification limit is 1,0 µg/kg.
NOTE The results for olive pomace oil in Annex B show that this method is not applicable to this type of oil. The precision data determined are very poor.
Milk and milk products (or fat coming from milk and milk products) are excluded from the scope of this International Standard.
Izdanje: 2
ICS: 67.200.10 Životinjske i biljne masti i ulja
Tehnički odbor/pododbor: TO 34, Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
Oznaka faze: 60.60 - HRN dostupan
Glasilo (rasprava): HZN e-Glasilo 1/2016 ()
Glasilo (objava): HZN e-Glasilo 3/2016 ()
Način prihvaćanja: pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku
Cijena #1: Cijena: 41,00 € | Jezik: en | Cjenovni razred: G | Broj stranica: 27
Izvornik: EN ISO 15753:2016
Zamjenjuje: HRN EN ISO 15753:2007

Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):

PREUZMITE (DOC)   PREUZMITE (PDF) 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.