Hrvatski normativni dokument

HRN EN ISO 16140:2004

Mikrobiologija hrane i stočne hrane -- Protokol za validaciju alternativnih metoda (ISO 16140:2003; EN ISO 16140:2003)

Oznaka: HRN EN ISO 16140:2004
Naslov (HR): Mikrobiologija hrane i stočne hrane -- Protokol za validaciju alternativnih metoda (ISO 16140:2003; EN ISO 16140:2003)
Naslov (EN): Microbiology of food and animal feeding stuffs -- Protocol for the validation of alternative methods (ISO 16140:2003; EN ISO 16140:2003)
Područje primjene (EN): ISO 16140:2003 defines the general principle and the technical protocol for the validation of alternative methods in the field of microbiological analysis of food, animal feeding stuffs and environmental and veterinary samples for the validation of alternative methods which can be used in particular in the framework of the official control, and the international acceptance of the results obtained by the alternative method.
It also establishes the general principles of certification of these alternative methods, based on the validation protocol defined in ISO 16140:2003.
Where an alternative method is used on a routine basis for internal laboratory use without the requirement to meet (higher) external criteria of quality assurance, a less stringent comparative validation of the alternative method than that set in ISO 16140:2003 may be appropriate.
Izdanje: 1
ICS: 07.100.30 Mikrobiologija hrane
Tehnički odbor/pododbor: TO 568, Analiza hrane – horizontalne metode, mikrobiologija, posuđe i pribor u kontaktu s hranom
Oznaka faze: 95.99 - povlačenje HRN
Glasilo (rasprava): Glasilo DZNM 1-3/2004 ()
Glasilo (objava): Glasilo DZNM 4-6/2004 ()
Glasilo (povlačenje): 4/2016 ()
Način prihvaćanja: pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku
Cijena #1: Cijena: 60,00 € | Jezik: en | Cjenovni razred: M | Broj stranica: 79
Izvornik: EN ISO 16140:2003
Zamjenjena s: HRN EN ISO 16140-1:2016

Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):

PREUZMITE (DOC)   PREUZMITE (PDF) 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.