Hrvatski normativni dokument

HRN EN ISO 16140-2:2016

Mikrobiologija u lancu hrane -- Validacija metode -- 2. dio: Protokol za validaciju alternativnih metoda prema referentnoj metodi (ISO 16140-2:2016; EN ISO 16140-2:2016)

Oznaka: HRN EN ISO 16140-2:2016
Naslov (HR): Mikrobiologija u lancu hrane -- Validacija metode -- 2. dio: Protokol za validaciju alternativnih metoda prema referentnoj metodi (ISO 16140-2:2016; EN ISO 16140-2:2016)
Naslov (EN): Microbiology of the food chain -- Method validation -- Part 2: Protocol for the validation of alternative (proprietary) methods against a reference method (ISO 16140-2:2016; EN ISO 16140-2:2016)
Područje primjene (EN): ISO 16140-2:2016 specifies the general principle and the technical protocol for the validation of alternative, mostly proprietary, methods for microbiology in the food chain. Validation studies according to ISO 16140-2:2016 are intended to be performed by organizations involved in method validation.
It is applicable to the validation of methods for the analysis (detection or quantification) of microorganisms in
- products intended for human consumption,
- products intended for animal feeding,
- environmental samples in the area of food and feed production, handling, and
- samples from the primary production stage.
It is in particular applicable to bacteria and fungi. Some clauses of ISO 16140-2:2016 could be applicable to other (micro) organisms or their metabolites on a case-by-case-basis. In the future, guidance for other organisms (e.g. viruses and parasites) will be included in ISO 16140:2016 (all parts).
Izdanje: 1
ICS: 07.100.30 Mikrobiologija hrane
Tehnički odbor/pododbor: TO 568, Analiza hrane – horizontalne metode, mikrobiologija, posuđe i pribor u kontaktu s hranom
Oznaka faze: 60.60 - HRN dostupan
Glasilo (rasprava): HZN Glasilo 2/2013 ()
Glasilo (objava): HZN e-Glasilo 4/2016 ()
Glasilo (ispravak): 9/2021 ()
Način prihvaćanja: pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku
Cijena #1: Cijena: 56,00 € | Jezik: en | Cjenovni razred: L | Broj stranica: 70
Izvornik: EN ISO 16140-2:2016
Zamjenjuje: HRN EN ISO 16140:2004

Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):

PREUZMITE (DOC)   PREUZMITE (PDF) 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.