HRN EN ISO 23275-1:2008
Životinjske i biljne masti i ulja -- Ekvivalenti kakao maslaca u kakao maslacu i pravoj čokoladi -- 1. dio: Određivanje prisutnosti ekvivalenata kakao maslaca (ISO 23275-1:2006; EN ISO 23275-1:2008)
Oznaka: | HRN EN ISO 23275-1:2008 |
Naslov (HR): | Životinjske i biljne masti i ulja -- Ekvivalenti kakao maslaca u kakao maslacu i pravoj čokoladi -- 1. dio: Određivanje prisutnosti ekvivalenata kakao maslaca (ISO 23275-1:2006; EN ISO 23275-1:2008) |
Naslov (EN): | Animal and vegetable fats and oils -- Cocoa butter equivalents in cocoa butter and plain chocolate -- Part 1: Determination of the presence of cocoa butter equivalents (ISO 23275-1:2006; EN ISO 23275-1:2008) |
Područje primjene (EN): | ISO 23275-1:2006 specifies a procedure for the detection of cocoa butter equivalents (CBEs) in cocoa butter and plain chocolate by high-resolution capillary gas liquid chromatography of triacylglycerols and subsequent data evaluation by regression analysis. The method is applicable for the detection of 2 % CBE admixture to cocoa butter, corresponding to about 0,6 % CBE in chocolate (i.e. the assumed fat content of chocolate is 30 %). |
Izdanje: | 1 |
ICS: | 67.190 Čokolada 67.200.10 Životinjske i biljne masti i ulja |
Tehnički odbor/pododbor: | TO 34, Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi |
Oznaka faze: | 60.60 - HRN dostupan |
Glasilo (rasprava): | HZN Glasilo 5/2008 () |
Glasilo (objava): | HZN Glasilo 6/2008 () |
Način prihvaćanja: | pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku |
Cijena #1: | Cijena: 29,00 € | Jezik: en | Cjenovni razred: D | Broj stranica: 16 |
Izvornik: | EN ISO 23275-1:2008 |
Zamjenjuje: | HRN ISO 23275-1:2007 |
Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):