Hrvatski normativni dokument

HRN EN ISO 23275-1:2008

Životinjske i biljne masti i ulja -- Ekvivalenti kakao maslaca u kakao maslacu i pravoj čokoladi -- 1. dio: Određivanje prisutnosti ekvivalenata kakao maslaca (ISO 23275-1:2006; EN ISO 23275-1:2008)

Oznaka: HRN EN ISO 23275-1:2008
Naslov (HR): Životinjske i biljne masti i ulja -- Ekvivalenti kakao maslaca u kakao maslacu i pravoj čokoladi -- 1. dio: Određivanje prisutnosti ekvivalenata kakao maslaca (ISO 23275-1:2006; EN ISO 23275-1:2008)
Naslov (EN): Animal and vegetable fats and oils -- Cocoa butter equivalents in cocoa butter and plain chocolate -- Part 1: Determination of the presence of cocoa butter equivalents (ISO 23275-1:2006; EN ISO 23275-1:2008)
Područje primjene (EN): ISO 23275-1:2006 specifies a procedure for the detection of cocoa butter equivalents (CBEs) in cocoa butter and plain chocolate by high-resolution capillary gas liquid chromatography of triacylglycerols and subsequent data evaluation by regression analysis.
The method is applicable for the detection of 2 % CBE admixture to cocoa butter, corresponding to about 0,6 % CBE in chocolate (i.e. the assumed fat content of chocolate is 30 %).
Izdanje: 1
ICS: 67.190 Čokolada
67.200.10 Životinjske i biljne masti i ulja
Tehnički odbor/pododbor: TO 34, Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
Oznaka faze: 60.60 - HRN dostupan
Glasilo (rasprava): HZN Glasilo 5/2008 ()
Glasilo (objava): HZN Glasilo 6/2008 ()
Način prihvaćanja: pr - prihvaćanje strane norme u izvorniku
Cijena #1: Cijena: 29,00 € | Jezik: en | Cjenovni razred: D | Broj stranica: 16
Izvornik: EN ISO 23275-1:2008
Zamjenjuje: HRN ISO 23275-1:2007

Obrazac za naručivanje normativnih dokumenata i/ili publikacija (obrazac ob.025-2):

PREUZMITE (DOC)   PREUZMITE (PDF) 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.